Wroetvarken varkensvlees

Bewust Beter Van Uw Slager Roy en Christel Ruiter mag u altijd iets meer verwachten, daarom hebben wij voor het Wroetvarkensvlees gekozen om u een lekker en eerlijk stukje vlees van Hollandse bodem aan te kunnen bieden.

Wroetvarkens zijn varkens van het Piétrain-varken, bekend om zijn uitstekende vleeseigenschappen. Het Piétrain-varken zet meer vlees aan dan andere varkenssoorten en heeft een laag vetgehalte. Het vlees heeft ook een fijnere structuur.


Een goede smaak

Als slager willen we u graag het beste bieden. Dat doen we met passie, enthousiasme en plezier. Maar ook met oog voor de wereld om ons heen. Dus houden we waar dat kan, rekening met milieu, de natuur, de dieren en uw wensen.

Het natuurlijke wroet gedrag van de varkens, de goede voeding en de aandacht en zorg van de boeren zorgen ervoor dat het vlees van het Wroetvarken een ontwikkelde en verantwoorde smaak krijgt, wat zich duidelijk onderscheidt van het reguliere varkensvlees. Het varkensvlees van het Wroetvarken wordt op een veilige en milieuvriendelijke wijze geproduceerd en op ambachtelijke wijze verwerkt en is te herleiden naar één van de boerenbedrijven waar deze opgegroeid zijn. Hierdoor kunnen wij de allerbeste kwaliteit garanderen en dat proeft u!


De Stallen

De stallen voor wroetvarkens worden volgens vastgestelde normen en eisen gebouwd. Elke stal, ongeacht waar deze staat, ziet er daardoor hetzelfde uit. Er zijn voldoende ramen  op zichthoogte in de stal waardoor er veel daglicht naar binnen komt. Hierdoor ontstaat het dag- en nachtritme. De varkens kunnen spelen, rusten en wroeten in de stal omdat op de dichte vloeren en pak strooisel ligt van enkele centimeters. Op deze manier kunnen ze de hele dag wroeten, hun natuurlijk gedag uitoefenen. Dit doen ze het liefst.  Hier komt ook de naam “Het  Wroetvarken” vandaan. Ze krijgen mede daardoor meer beweging. Ze leven in grote groepen bij elkaar en hebben veel bewegingsruimte. Door al deze leefomstandigheden heeft Het Wroetvarken een beter leven gehad.

Het Wroetvarken beschikt over Beter Leven keurmerk 1 ster van de Dierenbescherming,  maar de normen/eisen van onze keten liggen zelfs hoger.
Smaakvoller, natuurlijker en (h)eerlijk vlees.


Die gezonde leefstijl is ook goed terug te vinden in het kwaliteit van het vlees. Het vlees is steviger, beter dooradert (intramusculair vet), fijner van structuur en bevat minder vocht.
Het Wroetvarken heeft een unieke genetica.  Onze varkens worden geselecteerd op moedereigenschappen, robuustheid, vitaliteit en vriendelijkheid. Dit geeft een natuurlijker varken.
De Wroetvarkens hebben de hele dag beschikking over vers water en  Non-GMO voer. De gehele samenstelling van het voer is vrij van genetische modificatie. Dit komt het vlees en de smaak ten goede.

Het streven is om de mest op eigen bedrijf en/of in de buurt bij akkerbouwers uit te rijden. Door het mengen van de mest met strooisel ontstaat er een vaste mest wat beter is voor het milieu en welke positieve
invloed heeft op het bodemleven.Voor meer informatie kijk op www.wroetvarken.nl  

slachtdier
Wij draaien op Midmid